Program Digital Society

29 September 2020 | Berita Semasa
Sesi Live Bersama Usahawan
KDB LIVE

Program Digital Literasi merupakan program Kedua secara ‘Live’ yang diadakan di Pusat Internet Felda Gunung Bongsu. Program ini merupakan program yang kedua selepas wabak yang melanda negara Malaysia. Tujuan program ini adalah untuk Merealisasikan impian dan harapan negara untuk melestarikan dunia digital kepada penduduk yang selari dengan teknologi terkini. Program ini berlangsung dari 24 September 2020 sehingga 27 September 2020.

         Antara aktiviti yang telah dijalankan adalah, pertandingan online Quizizz , mewarna online, silang kata online, jigsaw puzzle, Tik tok creative video ,video menarik di kawansan anda,video menarik hari Malaysia, I.R 4.0, STEM, IOT, Video gubahan hantaran, Skribill.io. selain itu, terdapat juga aktiviti kelas atas talian yang dijalankan adalah kelas usahawan dan sesi live KDB bersama warganet.

         Alhamdulillah program yang dijalankan berlangsung seperti yang dirancangkan. Program ini juga mendapat sambutan tontonan secara langsung sebanyak 16.496 penonton atas talian. Program yang dijalankan turut mendapat sambungan dan maklum balas positif dari pihak warganet dan akan diteruskan pada masa akan datang dengan aktiviti yang lebih menarik.